Voorsprong verprutst op een onbespeelbaar Kasteel

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag dure punten verspeeld bij Sparta Rotterdam. Het duel eindigde in 1-1. In de eerste helft was Go Ahead Eagles de wat betere ploeg, maar waren aan beide kanten enkele kansen te noteren. Sparta was gevaarlijk via afstand, terwijl Theo Vogelsang een paar keer oud-Eagles doelman Oscar Moens op zijn weg vond. In de tweede helft had de ploeg uit Deventer de beste kansen. Toch duurde het tot de slotfase voordat de wedstrijd opengebroken werd.Go Ahead Eagles kwam ruim tien minuten voor tijd op voorsprong toen nieuwkomer Jarchinio Antonia een voorzet van Luis Pedro tot doelpunt promoveerde. Ulderink had in de basisopstelling een plaats ingeruimd voor Jarchinio Antonia waarbij Luis Pedro pas in de tweede helft mocht invallen. Hij viel echter vlak voor tijd weer uit met een hamstringblessure. Twee minuten later maakte Sparta alsnog gelijk. Debutant aan Sparta-zijde Lucas van Oeveren verraste vanuit een vrije trap keeper Padt, 1-1.  Extra zuur was dat deze vrije trap dubieus tot stand gekomen was en leidde tot het affluiten van een uitbraak van Go Ahead Eagles. Op basis van het spelbeeld had er voor de Eagles meer in gezeten, hoewel Sparta-coach Everse dat anders zag. In ieder geval was de thuisploeg na afloop het meest content met de remise.