In het rechterrijtje door knullige tegengoals

Go Ahead Eagles had aan drie doelpunten niet genoeg om MVV te verslaan. Verdedigend maakte de Go Ahead Eagles een slechte indruk in Maastricht: 4-3. Frank van der Zwan - in de basis gestart na het afhaken van de zieke Van der Biezen - en Dave Bus scoorden voor rust de Deventer doelpunten.
In de 41ste minuut, bij een stand van 1-2, maakte MVV'er Lance Voorjans een smerige overtreding op Theo Vogelsang. De Belgische arbiter Deckers, toch al geen licht, bestrafte het met geel. Vogelsang werd met schade aan enkel en knie op een brancard het veld afgedragen. Door de commotie rondom Vogelsangs kwetsuur raakte Go Ahead Eagles de draad kwijt. Lankmoedig optreden van Wout Droste, Dennis Hollart en Bus maakte het voor de thuisploeg erg makkelijk met een 3-2 voorsprong de rust in te gaan. "Na rust begonnen we wel weer goed", had trainer Andries Ulderink gezien. Zijn ploeg kwam uit een fraaie aanval over meerder schijven op gelijke hoogte. Antonia tikte de 3-3 binnen.
In de 62ste minuut was ook de stand weer van het bord. Keeper Sergio Padt werd weliswaar gehinderd voordat invaller Esajas inschoot. Daarvoor mikte Joep van den Ouweland nog eens op de lat. "Maar we slaagden er later in de tweede helft niet meer in om de bal daar te krijgen waar het moest gebeuren'', had Ulderink gezien. "Kennelijk had de ploeg daar de kracht niet meer voor.'' In de slotfase had Go Aehead Eagles nog recht op een penalty door een handsbal maar de slecht fluitende Belgische arbiter Deckers. Hij sprak over een "onvoorwaardelijke handsbal". De heer Deckers was duidelijk op de hand van de Limburgers. Go Ahead Eagles is door het verlies nu afgezakt naar plek elf.