Qua veldspel niet de mindere in oefenwedstrijd tegen NEC

Go Ahead Eagles kan terugzien op een geslaagde test tegen NEC. De eredivisieclub uit Nijmegen won op het kuntsgras van sportpark De Eendracht weliswaar met 3-1, maar qua veldspel was de ploeg van trainer Andries Ulderink zeker niet minder. Het enige verschil was dat NEC op de beslissende momenten volwassener en koelbloediger was.
Go Ahead Eagles wist binnen vijf minuten al gevaar te stichten, maar Jasper Cillessen reageerde attent en wist een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant reageerde doelman Padt wat minder scherp op een schot van John Goossens. Hij schoot vanaf de zijkant van het strafschopgebied de 1-0 binnen. N.E.C. bleef daarna de bovenliggende partij door druk te blijven uitoefenen op de verdedigers van de Eagles. Pas na een minuut of twintig kwamen ook de Deventenaren wat beter in het spel door zelf ook meer druk naar voren uit te oefenen. Het leidde tot een open wedstrijd, waarin beide ploegen een aantal kansen kregen.Tien minuten voor rust was het opnieuw Goossens die op links opdook en nu mikte hij met een fraaie wreeftrap raak: 2-0. Vlak daarna waren Vogelsang en Suk gevaarlijk, maar beide inzetten werden gestopt door Cillessen.
Na rust ontplofte de wedstrijd een beetje toen een Joey Suk gemeen door leek te gaan op de Vleminckx. Een aantal spelers van N.E.C. reageerde fel, maar de scheidsrechter kon het opstootje sussen en na een korte behandeling kon ook de spits de wedstrijd weer vervolgen. Daarna was het opnieuw Goossens die van zich liet spreken. Goossens, die vlak voor rust de paal had geraakt, kwam opnieuw door over links en met een had geen moeite doelman Padt voor de derde keer te passeren. Geheel terecht kwam Go Ahead Eagles enigszins terug door Koen van der Biezen (vrije trap) en ook Janota had nog een uitgelezen kans op een treffer. De middenvelder mikte echter niet zuiver genoeg en viel vervolgens over doelman Cillessen. Janota claimde een strafschop, maar kreeg deze - terecht - niet.
Jarchinio Antonia voor het eerst mee maar Kevin van Diermen was in Nijmegen niet van de partij. De Spakenburger had vrijaf gekregen omdat hij deze week vader wordt. Ook Luis Pedro, terug na een blessure, kwam niet in actie, al zat hij wel op de bank. Hij zal komende dinsdag in de oefenwedstrijd tegen DOVO (19.30 uur, sportpark Het Panhuis te Veenendaal) zijn eerste speelminuten van het jaar krijgen. Hetzelfde geldt voor Van Diermen.