Seizoen lijkt al voorbij na nederlaag tegen Telstar

Go Ahead Eagles faalde meteen al bij de eerste van vier cruciale thuiswedstrijden. De 2-1 nederlaag tegen Telstar deed vermoeden dat er dit kleurloze seizoen niet zo veel meer te verwachten is. Al na 3 minuten keek Go Ahead Eagles tegen een 0-1 achterstand aan uit een corner voor de bezoekers. Exact evenveel minuten later trok Frank van der Zwan deze openingsmisser al weer recht met de gelijkmaker: 1-1. Go Ahead Eagles kwam echter geen moment echt los en kreeg in het duel nieuwe tegenslagen te verwerken. Zo kreeg de equipe van Ulderink na een half uur de later beslissend gebleken 1-2 om de oren uit een mislukte voorzet die over doelman Padt in het doel verdween, raakte het na rust nog de lat, zag het Dave Bus met een kuitblessure uitvallen en de doelman van de tegenpartij een bijna zekere goal nog net wegranselen voor het doel. De invaller Van Diermen, die zijn debuut maakte voor de Deventer ploeg, kreeg in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog onterecht rood van scheidsrechter Lindhout na een overtreding op het middenveld. Gelukkig is de kaart al geseponeerd is kan trainer Andries Ulderink komende vrijdag gewoon beschikken over de verdediger in het thuisduel met Almere City FC. Qua kansen had het eindresultaat ook precies andersom kunnen zijn, maar qua spel had Go Ahead Eagles daar geen recht op.
"Een voorsprong uit handen geven bij Sparta, verliezen bij MVV ondanks drie goals en nu weer 2-1 van Telstar verliezen, dat is geen pech meer", legde trainer Andries Ulderink de vinger op een zeer plekje. "Een aantal spelers moet sterk verbeteren." De doelstelling om dit seizoen bij de eerste vijf te eindigen lijkt al niet meer gehaald te kunnen worden.