Volle bak in de IJsselderby

Niet alleen vanwege een uitverkochte Adelaarshorst is het een volle bak maar de spelers zullen volle bak moeten gaan om goed resultaat neer te zetten in de IJsselderby. Voor vele de wedstrijd van het jaar. Go Ahead Eagles heeft 1.900 kaarten verkocht naast de 4.200 seizoenkaarthouders, waardoor 6100 supporters de club zondag steunen. DE tegenstander komt ook met de maximale 400 supporters naar Deventer.
Go Ahead Eagles zal het moeten doen zonder Luis Pedro (knie) en Michal Janota (geschorst). Trainer Andries Ulderink brengt Gersom Klok als rechterspits en Joey Suk als diepste middenvelder in de basis. Met Deventenaar Suk is er in ieder geval een speler die de sentimenten van de derby aanvoelt en enige agressie brengt. Wie Pedro vervangt op links is nog niet duidelijk.
"Ik maak een keuze tussen Patrick Gerritsen en Theo Vogelsang", zegt Ulderink. Ook Frank van der Zwan is na twee trainingen en vier weken herstel na zijn enkeloperatie weer inzetbaar. "Ik schat dat Frank hooguit een kwartier inzetbaar is."
Go Ahead Eagles lijkt misschien de underdog tegenover het hechte team van de tegenstander maar Ulderink ziet toch kansen."De ploeg als geheel is sterk, maar toch geven ook zij elke wedstrijd kansen weg."
De selectie, staf en organisatie van Go Ahead Eagles werden na de vrijdagtraining verblijd op tompoucen, aangeboden door het sfeerteam ADHD. "We vreten ze op", is één van de teksten op de lekkernijen. Luis Pedro nam het gebak in ontvangst. "Een mooi geste van het sfeerteam. Natuurlijk weten wij hoe deze wedstrijd leeft bij onze supporters en daarom vind ik het extra jammer dat deze mooie wedstrijd aan mijn neus voorbij gaat." De vermoedlijk opstelling:
De trainers Art Langeler, Claus Boekweg en Jaap Stam hebben vertrouwen in hun basiselftal. Opvallend genoeg hebben ze een selectie zonder geblesseerde spelers. De arrogantie is er niet minder om. "Ten opzichte van Go Ahead Eagles zijn we in het voordeel", vindt Art Langeler, die wijst op het ingespeelde elftal, de goede vorm en de wisselvalligheid van de tegenstander. "Go Ahead Eagles zal een partij strijdlust in willen brengen, en dan kan een speler tien of twintig procent meer." De wedstrijd zal live te zien zijn op RTV Oost.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter