Uit weer slecht maar toch nog een puntje

Ook tegen Emmen slaagde Go Ahead Eagles er niet in om weer eens een uitwedstrijd te winnen. Pas vier minuren voor tijd maakte verdediger Freek Heerkens gelijk: 1-1. Heerkens benutte een zeldzame kans van de Deventer ploeg, die vooral voor rust een belabberde indruk maakte.
Na ruim een half uur kwam Go Ahead Eagles ook nog met tien man te staan. Enigszins gefrustreerd zette Michal Janota veel te laat een sliding van achteren op de benen van Marcel Piesche. Een volkomen terechte rode kaart volgde. "Hier is het laatste woord niet over gezegd", aldus trainer Andries Ulderink. "Een frustratie rode kaart. Dat mag niet als speler van Go Ahead Eagles, je zo laten gaan."
Met Janota verloor de Deventer ploeg ook het laatste sprankje hoop op creatieve invallen. Theo Vogelsang moest aan de linkerkant als vervanger van Luis Pedro voor individuele acties zorgen. Hij kwam geen moment uit de verf en schoof de bal alleen terug. Kort voor rust werd hij al vervanger door Joey Suk, die wat meer aanvallende kracht bracht.
In de rust zijn ging Ulderink enorm te keer tegen zijn ploeg en eiste meer strijdlust. Nadat Gerritsen meteen weer slap begon werd hij ook direct gewisseld voor Klok. Ondanks de tien man kreeg Go Ahead iets meer grip op de wedstrijd al bleef Emmen gevaarlijk in de counter. Koen van der Biezen had nog een beste mogelijkheid maar de aanvaller had net te weinig tijd. Ook Suk kreeg nog een goede kans, maar de gelijkmaker bleef uit. Tot vijf minuten voor tijd; het centrale verdedigingsduo wist bij een hoekschop middels een fraaie co-productie nog de 1-1 aan te tekenen. Dave Bus kopte de bal naar Freek Heerkens die eenvoudig kon raak schieten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .