Overwinning tegen Fortuna na tragisch incident

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een makkelijke overwinning geboekt op laagvlieger Fortuna Sittard. In de Adelaarshorst werd met 3-0 gewonnen. Het duel begon later, nadat een toeschouwer op de IJsseltribune kort voor het begin van de wedstrijd door een hartstilstand werd getroffen. De 59-jarige Lochemer werd lange tijd gereanimeerdnaar en naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later is overleden.
 De spelers kregen het allemaal mee en dat liet ze niet koud. "Het zorgde voor een heel rare sfeer", verwoordde trainer Andries Ulderink het gevoel in zijn ploeg. "Een man vecht voor zijn leven, terwijl wij ons moeten opmaken voor een voetbalwedstrijd."
De gebeurtenis naast het veld en het kwartier wachten in de spelersgang richting muisstil speelveld en droeg allerminst bij aan een spetterende pot. De zompige grasmat ook al niet. In de achtste minuut kwam Go A Eagles op voorsprong. De zwakke Limburgse verdediging lag al op apegapen toen Patrick Gerritsen bij de achterlijn de bal bemachtigde en vanuit een lastige hoek de bal toch binnen werkte. Koen van der Biezen maakte na 67 minuten de 2-0 en scoorde daarmee alweer zijn vierde doelpunt in de laatste drie wedstrijden. Tien minuten later kopte Joey Suk de derde achter doelman Wintjens uit een voorzet van Wout Droste en besliste daarmee het duel definitief in het voordeel van de gastheren. Ulderink: "De ploeg verdient een compliment. Toen ik na afloop op het veld kwam merkte ik pas hoe zwaar het veld was door de regen." Go Ahead Eagles is zevende met negentien punten uit twaalf duels.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .