Het valt even niet mee

Het valt even niet mee voor Go Ahead Eagles na het verlies van de IJsselderby en verlies van de aanvoerder Bus voor de komende weken. De IJsselderby werd vooraf gezien het grillige presteren en afwezigen aan Deventer kant in combinatie met een goed draaiend ingespeelde tegenstander met enige zorg tegemoet gezien vanuit Deventer perspectief.
Hoewel dergelijke derby's net als bekerduels soms heel anders kunnen verlopen dan voorspeld was het krachtsverschil ditmaal groot. Wel werden paal en lat meermaals geraakt en gaf Sergio Padt een goed visitekaartje af. Na rust kwam Go Ahead Eagles toch eenvoudig achter en stond het snel 0-2 na een stiftbal van Slot die profiteerde van een foutje van Parnela, en een treffer van Sjoerd Ars na een snelle spelhervatting van doelman Boer. Parnela was na een kwart duel ingevallen voor Bus. De aanvoerder liep een hamstringsblessure op en is mogelijk 4-6 weken uit de roulatie.
De 0-3 viel daarna ook nog door een uitval van buitenspelstaande Scheurs die wederom werd afgemaakt door Ars. Twintig minuten voor het einde moest trainer Andries Ulderink opnieuw een speler vervangen vanwege een blessure, ditmaal was het Gersom Klok. Hij werd vervangen door Frank van der Zwan. Tien minuten voor het einde deed Go Ahead Eagles nog iets terug, Koen van der Biezen prikte de bal achter Boer en zorgde daarmee voor de 1-3. Daarna ging de thuisploeg nog wel op zoek naar de tweede treffer, maar maakte die niet.
Andries Ulderink had met iedereen gezien dat Go Ahead Eagles in het eerste kwartier aardig voor de dag kwam en v.d. Ouweland goed vrijspeelde maar slordig omging met de eindpass. Hij erkende dat zijn ploeg geen aanspraak kon maken op een beter resultaat, hoewel de 3-0 qua cijfers wel beslissend was, en vanaf randje buitenspel ontsprong. Met een 1-2 i.p.v. 1-3 van van der Biezen had er misschien nog een rare wenteling in het duel kunnen plaatsvinden. Hij zag Dave Bus met een hamstrings-blessure waarschijnlijk ruim een maand wegvallen als het niet langer is en meldde dat Klok vermoedelijk alleen kramp in de kuitspier had maar niet ernstig geblesseerd lijkt.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter