Parnela mag weg maar versterking komt er sowieso

De kans is groot dat Marco Parnela in de winterstop zal vertrekken. Parnela heeft de laatste jaren veel last gehad van ernstige blessures. Afgelopen vrijdag werd na een gesprek met Ulderink duidelijk dat hij eigenlijk niet fit genoeg is voor een hele wedstrijd. De ervaren verdediger heeft een aflopend contract en mag na zeven jaar weg als hij de mogelijkheid heeft elders aan de slag te gaan. Ulderink: "Marco moet beslist niet weg, maar gezien zijn staat van de dienst voor de club leggen we hem niets in de weg als hij een mooie aanbieding van een andere club krijgt."
Go Ahead Eagles wil zich sowieso in de winterstop versterken met één en mogelijk twee spelers. De financieel gezonde Deventer club heeft ruimte in de begroting voor tenminste één versterking.
Go Ahead Eagles heeft over afgelopen seizoen een winst geboekt van 86.000 euro. De club is door de KNVB afgelopen week opnieuw ingedeeld in categorie 3, van de financieel gezonde clubs. Slechts drie andere clubs, Telstar, Volendam en FC Twente, hebben hetzelfde predikaat. De Deventer club is het afgelopen kwartaal zelfs iets gezonder geworden en kreeg van de voetbalbond vier punten meer (van 132 in de zomer naar 136 nu) op een lijstje van eisen waaruit de financiële toestand moet blijken. Clubs tussen 130 en 240 punten vallen in categorie 3, van 65 punten tot 129 in de zorgencategorie 2 en bij minder dan 64 punten vallen clubs in categorie 1 en staan ze onder curatele van de KNVB . Voor aanvang van het seizoen bleek de begroting van 2,7 miljoen euro nog niet helemaal gedekt. Inmiddels het gaatje door toenemende inkomsten uit de commercie al flink kleiner geworden. Voorzitter Edwin Mulder: "We lopen behoorlijk in. Aan de kostenzijde is niks meer te halen, dus proberen we extra inspanningen te leveren aan inkomstenkant."
Het bestuur heeft de technische staf ook toestemming gegeven zich op versterking te oriënteren. Een extra vleugelaanvaller staat hoog op het lijstje. "De afgelopen weken bleken we daar het meest kwetsbaar", zegt trainer Andries Ulderink. "We zijn druk aan het scouten en spelers bekijken."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter