Roda JC wel van de mat gespeeld maar zonder geluk

Go Ahead Eagles is en blijft een team dat in de beker een enorme last kan zijn voor Eredivisionisten. Roda JC Kerkrade lang grote moeite met de Eagles en was het aan Przemyslaw Tyton te danken, dat er lang niet gescoord werd.
Patrick Gerritsen was de eerste die in de Adelaarshorst het publiek op deed veren. Hij klopte Davy De Fauw in een één op één-situatie, maar schoof de bal vervolgens langs Tyton en het doel.
Roda had in de eerste helft eigenlijk geen kans gehad. Tyton bleef zich maar opwerpen als reddende engel voor Roda, dat de Eagles zag blijven komen. De Poolse keeper greep uitstekend in op een schot van dichtbij van Gerritsen, na een afgeketste poging van Koen van der Biezen. Ook hield hij Luis Pedro een tweede maal af van scoren en toonde hij zijn kracht door zich te strekken en landgenoot Michal Janota een doelrijke kans te ontnemen.
Met wat hulp van arbiter Van Hulten kon Roda JC twintig minuten voor tijd de druk opvoeren en terstond op 0-1 komen. Hadouir kwam langs Janota en legde af op Huysegems, die binnen tikte via het lichaam van Padt. Snel daarna kopte Meulens uit een corner op de doelman en kreeg hij de bal pardoes op de voet uit de rebound. Daarmee viel de 0-2 ook binnen en was het duel uit.
"Er knakte iets bij ons na de 0-1. Dan is het lastig om terug te komen. Jammer, geen schande, maar er had zoveel meer ingezeten", vatte Joep van den Ouweland samen. "We moeten de kansen wel benutten", concludeerde trainer Andries Ulderink. Met het inbrengen van Joey Suk en Gersom Klok probeerde trainer Andries Ulderink nog een alles-of-niets offensiefje te forceren, maar Roda JC tilde, met veel tijdrekken, de 0-2 uiteindelijkover de streep. Voor Go Ahead Eagles komt er zodoende dit seizoen na 2 wedstrijden een einde aan het bekeravontuur.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter