Met verrassende 4-4-2 opstelling een puntje in Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een punt (1-1) overgehouden aan het uitduel in Den Bosch. Een terechte uitslag hoewel de kansen er wel waren om te kunnen winnen.  Koen van der Biezen tikte laat in de tweede helft de gelijkmaker binnen. Trainer Andries Ulderink moest flink puzzelen met zijn elftal. Pedro, Bus, Janota en Suk ontbraken. Ulderink had daarom gekozen voor een 4-4-2 systeem met Van der Biezen en Gersom Klok als de tweemansaanval. Die uitzonderlijke tactiek pakte goed uit. Ook Diego Michiels en Glenn Kobussen, die normaliter weinig aan spelen toekomen, konden terugzien op een prima prestatie.
Patrick Gerritsen, inderhaast met een injectie opgelapt van zijn voetblessure, begon op de rechterflank vanaf het middenveld. Hij speelde voorlopig zijn laatste duel. Gerritsen wordt dinsdag geopereerd aan een oude knieblessure, waarna een revalidatie van drie maanden volgt. De kwetsuur aan een binnenbandje liep hij vorig seizoen al op en hinderde hem sindsdien.
De ploeg van Ulderink controleerde lange tijd de wedstrijd en als de aanval van de thuisploeg, de beste linie van de ploeg, eens doorkwam stond daar Sergio Padt nog. Koen van der Biezen raakte met een kopbal nog wel de paal en een vrije trap van Kobussen verdween via de muur net naast. Padt hield de ploeg tot tweemaal uitstekende in de wedstrijd, maar was in de 67ste minuut ook kansloos op de inzet van de koud ingevallen Hasan Kiliç. 
Van der Biezen stuurde op links invaller Van der Zwan weg, die hem vervolgens uitstekend bij de tweede paal bediende: 1-1. De oud Den Bosch speler toonde het publiek nog even duidelijk bij welke club zij hart nu ligt door te wijzen naar zijn shirt. Met Joep van den Ouweland leek in de slotfase nog bijna de winst binnen handbereik. Hij mikte op de paal. Go Ahead Eagles staat achtste in de Jupiler League met 21 punten uit vijftien wedstrijden. Het gat met nummer vier FC Eindhoven bedraagt slechts drie punten.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter