Slechts gelijk, waar winst noodzakelijk was

Go Ahead Eagles is er tegen MVV andermaal niet in geslaagd om te winnen. In de aantrekkelijke subtopper bleef het 0-0. De thuisploeg kreeg een reeks uitstekende kansen, maar vond steevast de Belgische keeper Ruud Boffin op zijn weg. "Dat kwam vooral doordat we goed doordekten naar voren", vond Maruanaya. "We konden goed naar voren voetballen. Maar ja, dan moeten die ballen er wel in."
De mooiste mogelijkheid ontstond na een dieptepass van Wout Droste, vooral voor rust goed spelend. Hij stuurde Arkivuo diep, die de bal op maat bij Ahahaoui bezorgde. Hij had de bal binnen kunnen blazen, maar schoot van dichtbij recht tegen de handen van keeper Boffin op. Die Maastrichtse goalie had eerder al redding gebracht op een gigantische mogelijkheid van Koen van der Biezen. Ulderink bracht in de 90ste minuut nog een extra spits in de persoon van Sander Post. Een beetje laat misschien.
Nog vijf wedstrijden heeft Go Ahead Eagles om een plaatsbewijs voor de promotietombola af te dwingen. Nog drie keer winnen is dan zeker noodzakelijk om op de benodigde zesde plaats te kunnen eindigen. "Het zou echt een schande zijn als we het niet haalden", zei Robbert Maruanaya. "We hebben nog alle kans en we geloven er nog in. Zeker weten. Maar tegen MVV had het ook moeten gebeuren, hè? Tegen een directe concurrent voor de play-offs, dan hadden we op twee punten gekomen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter