Het kan nog

Het kan nog. Go Ahead Eagles greep de allerlaatste kans op een waardige afsluiting van het seizoen. Met aandoenlijke ijver knokte de ploeg zich langs Haarlem (1-2) naar de zevende plaats. Zelfs de zesde plek is weer een klein beetje in zicht.
De ploeg heeft zich in ieder geval ten doel gesteld om zevende te worden. Met nog drie duels te gaan is ook de zesde plaats, en dus zekere plaatsing voor de play-offs, weer mogelijk. Vier punten bedraagt de achterstand op MVV en Excelsior, die samen de vijfde plaats delen.
"Dit zijn drie heel kostbare punten. De ploeg heeft zijn mentale kwaliteiten getoond." aldus Ulderink. Met Sander Post, Rogier Wissink en Dave Bus in de basis - en een half elftal geblesseerden op de tribune - nam de ploeg revanche voor het zwakke optreden van vorige week. In een ongewone speelstijl - met twee spitsen en vier middenvelders - en met spelers op een ongewone positie maakte de ploeg er het beste van. Post vormde met Koen van der Biezen het rijzige spitsenduo met Kari Arkivuo, op tijd hersteld van een kuitblessure, daar vlak achter. Jordy Zuidam op rechts en Wissink op links fungeerden als opkomende middenvelders aan de zijkanten. Ongewoon, maar wel effectief. Verdedigend had de ploeg het ook aardig voor elkaar. Droste en Vosselman lieten op de zijkant nauwelijks een muisje door. Parnela en Bus verrichtten in het centrum eveneens prima verdedigend werk.
Als RKC de periodetitel pakt, geeft de zevende plaats nog recht op de play-offs.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter