Superboeren verslagen

De Graafschap speelde dinsdagavond in Terwolde voor het eerst deze voorbereiding tegen een gerenommeerde tegenstander. Go Ahead Eagles was de opponent, maar bleek te sterk voor de Doetinchemse formatie (2-1). Halil Colak, Steve De Ridder en Sonny Bosz maakten de doelpunten.
Op een volgepakt sportpark in Terwolde begon De Graafschap de eerste helft met een volwaardig elftal. De eerste doelpoging werd echter door Go Ahead-speler Colak genoteerd. De Deventer club begon scherper aan de wedstrijd, maar schrok even toen De Ridder zichzelf na een fraaie pass van Ties Evers vrij maakte van zijn directe tegenstander. De inzet van de watervlugge Belgische aanvaller werd door Jasper Heusinkveld echter tot hoekschop verwerkt.
De Eagles bleven veel druk uitoefenen op het doel van Joost Terol en na zeventien minuten kwamen zij via Colak - wonderschoon schot - op voorsprong, nadat Timon van Leeuwen hem met een hakje prachtig bediende: 1-0. Door een bekeken schot van De Ridder, halverwege de eerste helft, stond het bij de rust 1-1.
Vijf minuten voor tijd wist Go Ahead Eagles toch de winnende treffer nog te scoren. Uit een corner kwam de bal bij Sonny Bosz, die uithaalde en het van richting veranderde schot binnen zag vallen: 2-1.