15 goals onvoldoende tegen SV Twello

Tegen de amateurs van SV Twello wist Go Ahead Eagles met 0-15 te winnen.
Maar niet iedereen was even tevreden na de doelpuntenregen in het zomeravondpotje.
"Tevreden, tevreden", herhaalde trainer Andries Ulderink, "we hadden er ook dertig kunnen maken. Dus tevreden kan ik hier niet over zijn."
De oefenmeester van Go Ahead Eagles wilde doelpunten zien. Veel doelpunten. Maar hij zag ook een flink aantal gemiste kansen en dat bleef hangen. Zo slaagde middenvelder Kari Arkivuo er in zestig minuten niet in om het net te vinden, ondanks zeker vier prachtige kansen.
Ulderink: "Koen van der Biezen had er zeker acht of negen moeten maken. Dat is goed voor het gevoel van een spits." Tevredenheid was er bij Ulderink wel over de honger van naar doelpunten bij invaller Joey Suk. "Hij wilde per se scoren. Dat is mooi. En de manier waarop een Wout Droste in het laatste kwartier naar voren gaat was ook mooi om te zien."
Kieftenbeld tekende voor het mooiste doelpunt. Hij bolde vanaf een meter of vijfentwinitig de bal met veel gevoel in de verre hoek. Met veel combinaties kreeg Go Ahead Eagles de ploeg in ieder geval wel kansen tegen de, op papier, zwakste tegenstander van de voorbereiding. Al liet de aanvoer vanaf de flanken te wensen over. Alleen Çolak, ook in voorgaande oefenduels al de meest gevaarlijkste aanvaller, kwam wel geregeld met een bruikbare voorzet.
Ulderink koos ervoor om driekwart van het elftal negentig minuten te laten spelen. ,,Daar moeten de spelers zo langzamerhand toch naar toe, negentig minuten spelen.'' Op Sonny Bosz (lichte liesklachten), Ceriel Oosthout (knie) en Jordy Zuidam (vader geworden van een zoon) had Ulderink zijn selectie compleet.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter