Eerste wedstrijd levert goed voetbal op

De eerste kennismaking met het nieuwe Go Ahead Eagles belooft veel goeds. De Deventer ploeg hield zich tegen Heerenveen, de op papier sterkste tegenstander uit de voorbereiding uitstekend, staande. In het duel tegen de Friezen startte GA Eagles met een vrijwel fitte selectie. Jordy Zuidam heeft nog ca. 2 weken nog om weer een wedstrijd te kunnen spelen, terwijl Sander Post en Jules Reimerink met lichte pijntjes uit voorzorg langs de kant bleven in het duel tegen Heerenveen.
Het jonge ensemble van trainer Andries Ulderink zag Heerenveen in de slotseconden weliswaar met 1-0 winnen, maar het optreden stemde tot Deventer vrolijkheid. "Want dit hadden we niet verdiend", vond doelman Remko Pasveer. "We hebben als team goed gespeeld en hebben het Heerenveen knap lastig gemaakt."
De ouverture van het voetbalseizoen maakte in ieder geval duidelijk dat Go Ahead Eagles het spel van iedere tegenstander flink kan ontregelen. Trainer Andries Ulderink had bewust een vijf-mans middenveld voor zijn verdediging geposteerd om niet al bij de eerste presentatie - voor 2500 toeschouwers in Terwolde - tegen een optater aan te lopen. "Heerenveen is verder dan wij en heeft een goede ploeg", verklaarde Ulderink. "Dan heeft het dus geen zin om als een gek te gaan lopen jagen en aanvallen. Jammer van die 1-0, maar we hebben het knap volgehouden. Ik heb veel goede dingen gezien."
Zoals een prima centraal verdedigingsduo Dave Bus en Marco Parnela, een agressief en fris spelende verdedigende middenvelder Timon van Leeuwen én Kari Arkivuo. Arkivuo was voor rust betrokken bij vrijwel iedere Eagles-aanval, waarbij de schoten van Maikel Kieftenbeld en Van Leeuwen ook maar zo achter de Sloveense doelman Seliga hadden kunnen belanden.
Heerenveen kreeg ook zijn mogelijkheden, maar de Friese bekerwinnaar had vooral moeite een gaatje te vinden. De vier keer dat de ploeg van trainer Sollied wel doorbrak, greep doelman Pasveer uitstekend in. "Ik stond lekker te keepen. Jammer dat die ene bal er dan toch nog in vliegt."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter