Emster streekteam pas na rust over de knie

De jaarlijkse "karbonade" kraker in Emst waarin Go Ahead Eagles het opneemt tegen een streekelftal uit de regio Emst/Epe is zaterdagavond in een 3-0 zege voor de profs geëindigd na een 0-0 ruststand. In de 2e helft zorgden Kari Arkivuo en Sander Post (2x) voor de doelpunten.
Bij Go Ahead Eagles maakte Jordy Zuidam zijn speelminuten van dit seizoen. De middenvelder onderging in de zomerstop een operatie en is inmiddels volledig hersteld.
"Hoe sterk we zijn kun je pas na een wedstrijd of vijf in de competitie zien", zei aanvoerder Jordy Zuidam. "We hebben een hechte, jonge ploeg. Of het beter is dan vorig seizoen is lastig te zeggen. Het blijft wel de voorbereiding, hè?"
Zeker tegen een oefenpartner als het Emster streekteam is er bar weinig zinnigs te zeggen over staat en vorm van de ploeg. Meteen na het eerste fluitsignaal trokken de amateurs zich massaal terug voor het eigen strafschopgebied. Al bleef het bedenkelijk dat de Deventer profs pas ver in de tweede helft tot scoren kwamen. Toen bediende invaller Patrick Gerritsen ploeggenoot Sander Post met een paar strakke voorzetten. Drie goals tegen amateurs is niet bijster veel.
"Die score is gênant", oordeelde trainer Andries Ulderink. Maar er golden volgens hem verzachtende omstandigheden. "We zitten nu in een fase van de voorbereiding dat we fysiek hard trainen. Dan valt het voor sommige jongens zwaar een dag na die zware arbeid nog fris een wedstrijd te spelen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter