Op vele fronten beter dan Excelsior

In al weer het laatste oefenduel in Terwolde tijdens deze voorbereiding speelde Go Ahead Eagles dinsdag tegen Excelsior. Go Ahead Eagles was de tegenstander ruim de baas (3-1).
Excelsior doet het dit jaar met zeven gehuurde spelers en een trainer van Feyenoord, de club waar het weer nauw mee samenwerkt. De technisch best aardige spelers kwamen in Terwolde behoorlijk tekort tegen een directe concurrent voor een plaats in de play-offs.
Go Ahead Eagles was simpelweg wat droger achter de oren, zo bleek tussen de donder, bliksem en regen door. Het duel werd door arbiter Van der Graaf overigens nog een kwartier onderbroken, toen het onweer wel erg dichtbij kwam.
Met nog 2,5 week training en nog twee oefenduels te gaan, staat Go Ahead Eagles er best aardig op. Trainer Andries Ulderink liet een mogelijk basiselftal de hele wedstrijd spelen. Een uur lang was het op vele fronten beter dan de Rotterdammers, ook wel als Feyenoord 3 betiteld.
"Het laatste half uur speelden we te snel de lange bal en kregen we ook nog een slordige goal tegen", zag Ulderink. "Maar een uur lang deden we het prima."
Ulderink heeft er voor gezorgd dat hij voor de eerste training de selectie al compleet heeft. En dat lijkt nu al het belangrijkste pluspunt te zijn. Het elftal raakt ingespeelder en spelers groeien. Van dat laatste lijkt Patrick Gerritsen een voorbeeld. De rechtervleugelspits, met een droog schot in de verre hoek ook maker van het openingsdoelpunt, vindt zijn ploeggenoten makkelijker en komt daardoor al beter uit de verf.
Ulderink zegt voor een paar posities nog geen keus te hebben gemaakt. Centraal in de verdediging, linksback en op het middenveld (mits Jordy Zuidam snel wedstrijdfit wordt) heeft hij wat te kiezen. Ulderink: "Ik ben blij dat de spelers het me lastig maken. We hebben meerdere opties."
Op Ceriel Oosthout na heeft Ulderink een fitte selectie. Ook in dat opzicht verloopt de voorbereiding op rolletjes.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter