Zonder Türüç en Schenk tegen Hearrenfean

Go Ahead Eagles zal zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen niet over Deniz Türüç kunnen beschikken. De middenvelder is voor één wedstrijd geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Vitesse van vorig weekeinde. Dat heeft de KNVB vrijdag gemeld. Go Ahead was in eerste instantie niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van één wedstrijd. De tuchtcommissie hield echter vast aan die straf. Türüç kan beroep tegen de sanctie aantekenen, maar in afwachting van de behandeling daarvan mag hij niet spelen.
Go Ahead Eagles-speler Doke Schmidt kijkt uit naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De verdediger is door de Friese club verhuurd aan Go Ahead Eagles en keert zaterdag terug in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ben nog eigendom van sc Heerenveen, dus dan is het wel een speciale wedstrijd", erkent Schmidt, die de gehele jeugdopleiding van de Friezen doorliep. Hij heeft het echter goed naar zijn zin in Deventer, . "Ik ben hier goed op mijn plek. Ik speel de laatste tijd heel veel. Als team gaat het misschien ook wel een beetje boven verwachting. De plek waar we nu staan, horen we denk ik thuis."
Schroyen en Lambooij zijn de vervangers van respectievelijk Xandro Schenk en Deniz Türüc. Schenk liep afgelopen zondag tegen zijn vijfde gele kaart aan in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Booy verwacht dat zijn ploeg het­zelfde niveau kan vasthouden.
Lambooij is volgens Booy een waar­dige vervanger voor Türüç en hij heeft ook alle vertrouwen in Schroyen. "Hij is een offensieve back die zijn primaire taak, het ver­dedigen, nog weleens verwaarloos­de, maar hij heeft aangetoond dat hij er weer staat. Mawouna Ame­vor heeft verdedigend meer in­houd, maar ik wil hem niet meer op alle posities gebruiken." De opstelling:
Spits Finnbogason ontbreekt bij Heerenveen, terwijl ook Uche Nwofor en Samir Fazli er niet bij zijn. Van Basten stelt daarom jon­geling Bilal Basacikoglu op cen­traal voorin. Ook op het midden­veld moet Van Basten improvise­ren door de schorsing van Joey van den Berg. Hij twijfelt nog tus­sen Joeri de Kamps en Magnus Eikrem.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter