Lucky Heerenveen

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een onnodige nederlaag geleden in Heerenveen. De Deventer ploeg ging in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 onderuit tegen SC Heerenveen.
Joeri Schroyen en Lars Lambooij kregen een basisplek van trainer Foeke Booy. Zij vervingen Xandro Schenk en Deniz Türüc, die geschorst waren.
Go Ahead Eagles speelde een prima eerste helft en kreeg kansen op de score te openen. Vlak voor rust was het raak voor de bezoekers. Erik Falkenburg tekende met een knappe volley voor de 0-1.
Na rust kwam er een herboren Heerenveen uit de kleedkamer. Go Ahead Eagles was het spoor bijster en Marten de Roon maakte al vlot de gelijkmaker na een vrije trap van Hakim Ziyech. Amper vijf minuten later kwam de thuisploeg tegen de verhouding in zelfs op voorsprong.
Falkenburg kreeg uit een hoekschop nog een hele grote kopkans, maar zijn poging ging over. In de 85ste minuut werd het duel dan toch beslist toen Ziyech een van richting veranderd schot in het doel zag belanden, 3-1. Jop van der Linden toucheerde de bal. Go Ahead Eagles verloor ook nog Marnix Kolder met een blessure.
Foeke Booy baalde vanzelfsprekend van de nederlaag. Onnodig, zo oordeelde de Eagles-trainer ten overstaan van de verzamelde pers. Het vertoonde spel stemde Booy nota bene tot tevredenheid, voor de totstandkoming van de drie tegentreffers had hij daarentegen geen goed woord over. "
Dat voetbal een mooi maar ook gek spelletje is, is vandaag weer eens gebleken. We hebben de kansen laten liggen. Met de rust hadden we een grotere voorsprong moeten hebben. Na rust gaat het veel te snel. Adequaat verdedigen hoort ook bij goed voetballen. Daar hebben we het laten liggen. Details zijn er voor bepalend dat we met lege handen staan."