Gemankeerd Utrecht als jaarafsluiting

Trainer Jan Wouters van FC Utrecht zal diep moeten nadenken om zondag een representatief elftal op te stellen tegen Go Ahead Eagles. De Domstedelingen moeten maar liefst acht spelers missen in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar in Deventer. Bovendien is Go Ahead volgens Wouters een van de verrassingen in de eredivisie dit seizoen. "Ze spelen met veel druk en acteren goed in de eredivisie na hun promotie."
Bij FC Utrecht kregen vorige week Dave Bulthuis en Steve de Ridder ieder twee keer geel en zij zijn dus geschorst. Jacob Mulenga (bovenbeen), Marcus Nilsson (rug), Edouard Duplan (voet), Johan Martensson, Willem Janssen en Cedric van der Gun (allen knie) zijn geblesseerd.
Go Ahead Eagles gaat het laatste duel van 2013 in zonder aanvoerder Marnix Kolder. De spits is nog steeds geblesseerd en zit op de tribune.
"Dat was begin van de week al vrij snel duidelijk," aldus booy. "Marnix voelde een reactie op inspanningen die hij vorig weekend had geleverd en als je er dan toch veel druk op zet richting de wedstrijd tegen Utrecht blijft hij in een vicieuze cirkel. Daarom hebben we de focus voor Marnix gelegd op de duels na de winterstop. Verder heeft Joeri Schroyen aan een duel op de training een lichte enkelblessure overgehouden, niet ernstig maar genoeg om hem zondag aan de kant te houden, dus ook zijn focus ligt op januari."
Joey Godée, die donderdag ontbrak vanwege griepverschijnselen, kan wel van de partij zijn. Hij trainde vrijdag volop mee. Booy ziet geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in de basisformatie. De verwachte opsteling zal dus ongwijzigd blijven:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter