De IJsselderby

Marnix Kolder ontbreekt ook zondag in de IJsselderby. Hij is nog altijd geblesseerd. De afwezigheid van de aan­voerder is we­derom een flinke aderlating. Het gemis van Kolder liet zich woens­dagavond al gevoelen in het thuis­duel met Heracles. De centrumspits heeft een myste­rieuze spierblessure in zijn buik­streek. Gisteren werd er een MRI-scan gemaakt om te bekij­ken of Kolder behandeling be­hoeft en, zo ja, hoe het genezings­proces.
Godee kan wederom zijn vervanger zijn maar de kans lijkt groter dat Erik Fal­kenburg als centrum­spits zal fungeren. Hij functio­neerde daar woensdag prima, na­dat Godée was gewisseld. Zo nam Falkenburg op fraaie wijze de ge­lijkmaker voor zijn rekening. Bo­vendien heeft hij zich bij AZ ook als centrumspits bewezen, zij het incidenteel.
Naar verwachting zal Lars Lambooij de vrijgekomen plek op het middenveld bezetten. Overgoor, die woensdag vanwege buikgriep ontbrak, zal ook weer van de partij zijn. Foeke Booy kijkt uit naar de IJsselderby. "Dit is natuurlijk een van de grote derby's op het hoogste niveau. Als profvoetballer zijn dit de wedstrijden waarvan je in elke vezel van je lijf moet genieten."
Booy hoopt op de steun van de supporters. "Ons publiek kan ons door de moeilijke momenten heen helpen", vertelt hij. De trainer heeft vertrouwen in een goed resultaat. "We moeten onszelf blijven en ons niet gek laten maken. Een overwinning zou fantastisch zijn. Niet alleen vanwege de drie punten, maar ook omdat je dan dicht bij de 'twintigpuntenkaap' komt." De verwachte opstelling: De gestolen kampioensschaal is inmiddels weer terug op zijn plek. De schaal is vrijdag aan het eind van de middag tijdens het programma En Dan Nog Even Dit op TV Oost teruggegeven inclusief 100 euro.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter