De IJssel is van Deventer

Go Ahead Eagles heeft een verdiende 4-1 overwinning behaald in de IJsselderby. Voor de rust scoorden Doke Schmidt en Erik Falkenburg in de sfeervolle Adelaarshorst.
Go Ahead Eagles begon met veel passie en strijd aan de beladen derby. Met Erik Falkenburg in de spits als vervanger van de nog altijd geblesseerde Marnix Kolder knokte de ploeg van trainer Foeke Booy vanaf de aftrap voor elke meter grond. De tegenstander reageerde daar enigszins gelaten op, waardoor veruit de meeste persoonlijke duels in het voordeel van de Eagles uitvielen.
Al na 6 minuten kwam Go Ahead op voorsprong. Doke Schmidt kopte ongehinderd een vrije trap van aanvoerder Job van der Linden achter doelman Diederik Boer. Nog geen 10 minuten later ontplofte de Adelaarshorst opnieuw. Met een fraaie voetbalbeweging gaf Jeffrey Rijswijk de bal mee aan Erik Falkenburg, die daarna doeltreffend uithaalde: 2-0
Na dat doelpunt greep trainer Ron Jans meteen in. Hij haalde aanvoerder Joost Broerse, die onvoldoende leiding gaf aan zijn defensie, naar de kant. De counters van Go Ahead Eagles bleven gevaarlijker.
Ook na de rust kon Go Ahead Eagles de wedstrijd controleren. Na bijna een kwartier gooide Jarchinio Antonia, na goed voorbereidend werk van Xander Houtkoop, met het derde Deventer doelpunt het duel op slot.
Via een benutte strafschop van Job van der Linden kwamen de Eagles daarna zelfs op een 4-0 voorsprong. Invaller Stef Nijland bepaalde de eindstand op 4-1. Het feest barstte daarna los in de Adelaarshorst, waar de supporters massaal zongen "de IJssel is van Deventer"
Go Ahead-trainer Foeke Booy gaf toe dat hij had genoten vanaf de bank. "Ik had sinds donderdag al een tactiek in mijn hoofd, een overrompelingstactiek. De spelers moeten er dan wel in geloven, maar het werkte. Het puzzeltje viel fantastisch in elkaar."
Trainer Ron Jans roemde na afloop de mooie entourage die de IJsselderby kenmerkte, maar had weinig positiefs te melden over zijn eigen ploeg. "We zijn afgetroefd door Go Ahead Eagles en scoorden op alle punten een onvoldoende. Go Ahead Eagles heeft verdiend gewonnen."
Het was zijn eerste basisplaats in een thuiswedstrijd voor Jeffry van Rijsdijk die terecht werd gekozen als man van de wedstrijd. "Als je dan toch één wedstrijd mag uit­kiezen voor een basisplaats, dan is dat zonder twijfel deze”,aldus Rijsdijk. "Je merkt aan alles dat dit de wedstrijd van het jaar is. Op social media, onder de supporters en binnen de club; alles en iedereen leeft uit naar de­ze confrontatie. Erg mooi om dannegentig minuten op het veld te mogen staan. Helemaal als het zo uitpakt. Hier mogen we wel even van nagenieten"