De puntjes voor Twente

FC Twente heeft zaterdagavond de Overijsselse derby in de eredivisie tegen Go Ahead Eagles gewonnen. In De Grolsch Veste werd het 3-1.
Het duel was vanaf het begin leuk om naar te kijken. Türüç kreeg de eerste kans, maar raakte de bovenkant van de lat.
Het niveau van de Go Ahead Eagles was in de eerste helft van het duel zeker gelijk met FC Twente, alleen werd er verzuimd om te scoren. Jarchinio Antonia had een vrije schietkans en Xander Houtkoop kogelde na een fantastische aanval de bal over het doel. Enkele minuten later kreeg Go Ahead Eagles een nog veel grotere kans. Jeffrey Rijsdijk had de bal maar breed hoeven schuiven naar de volkomen vrijstaande Xander Houtkoop en een doelpunt was zeker. Maar Rijsdijk deed dat onbegrijpelijker­wijze niet.
"Het is best zuur dat we hier niet op voorsprong zijn gekomen", sprak Overgoor. Ook de derde kans bracht  niets. Na een sprankelende aanval via Rijsdijk en Erik Falken­burg schoot Houtkoop de bal veel te wild in. Het projectiel zeilde over de lat de tribune in.
Op dat moment stond Go Ahead Eagles al achter. De 2-0 was een dwaling van de arbitra­ge, die niet waarnam dat Luc Cas­taignos in buitenspelpositie scoor­de en dat bovendien met zijn bo­venarm deed. Arbiter Liesveld zag het niet, de grensrechters Nicky Siebert en Coen Droste namen het ook niet waar en vierde man Jeroen Manschot had het ook al niet opgemerkt. Of mocht dat niet zeggen.
De spanning kwam nog even terug toen Van der Linden een strafschop benutte. Toch werd even later de marge weer twee. Tadic schoot een vrije trap hard achter Room; 3-1.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter