Uitgebekerd

Go Ahead Eagles  is uit de beker gekegeld door Excelsior. De Deventer ploeg was de hele wedstrijd beter, maar wist het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. In de laatste minuut van het beker­duel strafte Moussa Kalisse dat ge­nadeloos af: 1-0.
Geen van beide elftallen wist te domineren op stadion Woudestein. De eerste kans was voor Deniz Türüc die zich behendig vrij kapte, maar zijn inzet via een Excelsior-verdediger naast zag gaan. Op wat afstandsschotjes na was het hierna meteen gedaan met de aanvalsdrang van beide ploegen in de eerste helft.
Na rust was het spel niet beter, maar waren de kansen wel groter. Zo mochten Falkenburg en Kolder vrij aanleggen, maar zij vonden doelman Deckers op hun weg. Bart Vriends had pech dat de paal in de weg stond bij zijn uithaal van circa dertig meter. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd was het invaller Moussa Kalisse die de Kralingers naar de achtste finale van de beker schoot.
"Bij vlagen bepaalden wij de wedstrijd en we hadden kunnen winnen, maar dat hebben we verzuimd doordat we onze kansen niet afmaakten", stelde Booy. Het verschil tussen de prestaties van Go Ahead in de eigen Adelaarshorst en in uitwedstrijden is dit seizoen bijzonder groot. De Deventenaren wonnen twee duels op onbekend grondgebied. "Maar we moeten ons geen uitcomplex laten aanpraten", aldus Booy, die met zijn ploeg alleen nog maar uit bij DVS '33 (beker) en RKC Waalwijk heeft gewonnen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .