Toveren in Kerkrade

Go Ahead Eagles heeft er hard op getraind om de verdediging herme­tisch te kunnen vergrendelen. Op die manier hoopt trainer Foeke Booy uitglijders te voorkomen zo­als in de uitduels met Ajax en NAC. Go Ahead Eagles moet het zaterdag opnemen tegen Roda JC.
De gastheer uit Kerkrade is bezig aan een sterke serie. De ploeg van trainer Ruud Brood is al zes duels ongeslagen. Roda JC staat nu negende. "Ze zijn fysiek sterk en kunnen met Frank Demouge ook nog opportunistisch spelen", aldus Booy.
De trainer vindt zeker niet dat zijn ploeg lijdt onder een uitcomplex. Hij wijst erop dat de ploeg op vreemde bodem ook zeer goed voor de dag kwam tegen Utrecht, PSV en RKC. Zijn jonge ploeg ondervond wel grote problemen in Amsterdam en Breda. Na één ongelukkige tegen­goal raakte het team de kluts vol­ledig kwijt.
De remedie is volgens Booy om niet geforceerd te trach­ten de achterstand goed te maken. Rustig blijven en de gelederen ge­sloten houden, luidt het parool. "We moeten weer met vertrouwen gaan spelen. Ook in uitwedstrijden”, stelt Booy. "We moeten niet van streek raken als we achter komen. Het is zaak om dan de organisatie goed te houden en de linies bij el­kaar. Anders wordt dat in de eredi­visie onmiddellijk afgestraft. We hebben voldoende kwaliteit, snel­heid en creativiteit om kansen te creëren. We zitten nog in een leer­proces, maar ik heb er vertrouwen in dat de ploeg met overtuiging zal spelen.”
Booy ziet geen enkele aanleiding om wijzigingen aan te brengen in de basisformatie die zondag aan­trad in het gestaakte thuisduel met Heracles. Xander Houtkoop fun­geert dus opnieuw als linksbuiten. Booy hoopt dat Deniz Türüç extra gemotiveerd zal zijn omdat hij niet opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. De opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter