Magische zege op Roda JC

Go Ahead Eagles heeft zaterdag een einde gemaakt aan de sterke reeks van Roda JC. Het elftal van trainer Foeke Booy zegevierde in Kerkrade dankzij de uitblinkende vleugelspitsen Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop met overtuigende cijfers: 1-4.
Go Ahead Eagles beleefden een droomstart in Kerkrade. Na 10 minuten stond het al met 2-0 voor, door twee treffers in amper een minuut tijd van de snelle rechtsbuiten opende de score in de minuut door de bal met links prachtig over doelman Filip te schieten. Een minuut later klopte de Poolse doelman opnieuw, dit keer met een kopbal op aangeven van Houtkoop.
Toen Roda JC eenmaal bekomen was van de schrik, knokte de thuisclub zich iets terug in de wedstrijd. Mitchell Donald verkleinde de achterstand na een half uur spelen (1-2). Met die aansluitingstreffer en spits Frank Demouge als vroege invaller voor verdediger Bart Biemans wilde Roda JC op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel al 5 minuten later aan de andere kant.
Het voorbereidende werk kwam dit keer van Antonia, die bij de tweede paal zijn maatje Houtkoop vond. De linkerspits schoof de bal door de benen van Kurto in het doel: 1-3. In de tweede helft kwam de vierde zege van Go Ahead Eagles dit seizoen niet meer in gevaar. Zeker niet nadat verdediger Ard van Peppen in de 48e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd door scheidsrechter Eric Braamhaar en Erik Falkenburg er 1-4 van had gemaakt.
Foeke Booy prees zijn spelers dat ze vooruit durfden te voetballen en optimaal de ruimtes benutten. Booy was zeer te spreken over hoe zijn jonge groep omgaat met het veranderende verwachtingspatroon. "Ik heb geweldige aanvallen gezien en mooie goals. 1-4 bij Roda, zo'n uitslag is fantastisch. Dit is genieten. We hebben verdiend gewonnen. En op een goede manier."
Ook voorzitter Edwin Lugt was te spreken over de wedstrijd "Een fantastische wedstrijd, met briljante aanvallen. De tactiek was perfect, het hele team verdiende het met z’n allen. Er werd gestreden voor elke meter, helemaal top."