De Makkelieshow

Go Ahead Eagles heeft in de Adelaarshorst een 0-3 nederlaag geleden tegen koploper Vitesse. Voor Go Ahead Eagles was het de eerste competitienederlaag op eigen veld na ruim een jaar ongeslagen te zijn geweest.
Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Deniz Türüç en de toegekende penalty in de 36ste minuut, die de Arnhemmers in staat stelde om op een 0-1 voorsprong te komen. Arbiter Danny Makkelie werd helemaal het mikpunt  nadat hij Vitesse nog een tweede strafschop had gegeven. Toen er vervolgens een supporter het veld opliep en er vlak achter hem vuurwerk afging, legde hij de wedstrijd tijdelijk stil.
Zijn beslissingen kwamen hem op de nodige kwetsende spreekkoren te staan.. "Ik voelde me er erg ongemakkelijk bij", verklaarde hij. "Ik snap dat supporters meeleven met hun club, dat is ook hartstikke goed, maar ook tijdens die emoties moet er respect zijn."
De afkoelingsperiode die Makkelie vervolgens inlaste hielp. De spreekkoren kregen in plaats van een kwetsend vooral een ludiek karakter. Zo klonk er regelmatig 'Danny bedankt', 'Danny heeft de toto goed' en 'Ga staan als je voor Danny bent' vanaf de tribunes.
Makkelie legde de schuld ook niet bij de club. "Er is omgeroepen dat de supporters zich moesten gedragen en ook de voorzitter heeft de fans toegesproken. Zij treffen geen blaam. Het zijn de supporters die het hier doen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter