Visite van Vitesse

Nu de kam­pioensschaal van de noorderlijke aartsrivaal is ontvreemd, is de focus nu al op de IJssel­derby van zondag 8 december. Eerst zijn er nog twee thuiswedstrijden waaronder een duel tegen de koploper Vitesse. De ongeslagen thuis­status van ruim een jaar staat nog steeds. Foeke Booy is niet verbaasd dat de tegenstander van zondag de ranglijst aanvo
ert. "Het is een goede ploeg met een lange adem", vertelt Booy. Het lijkt logisch dat Booy in het duel met Vitesse voor dezelfde strategie zal kiezen: wat inzakken en in de omschakeling met ra­zendsnelle counters toeslaan. „We zullen het initiatief niet zo­maar weggeven. Net als Vitesse spelen wij het liefst op de helft van de tegenstander. Maar we moeten er wel voor zorgen dat de poort achterin gesloten blijft.”
Booy acht zijn ploeg in elk geval niet kansloos. „De nivellering in de eredivisie is vooral ontstaan omdat de bovenste ploegen kwali­teit hebben ingeleverd. Daardoor zijn de onderlinge verschillen heel klein. Het is geen toeval dat Vitesse kop­loper is geworden. Maar het zal mij benieuwen hoe die ploeg zich houdt onder de druk die dat met zich meebrengt.”
De trainer beschikt over een volledig fitte selectie. Xander Houtkoop ondervindt geen hinder meer van liesklachten, terwijl Sjoerd Over­goor als overwinnaar uit de strijd kwam tegen de griep. Tenzij er in de aanloop naar de komende con­frontatie blessures of andere licha­melijke ongemakken aan de dag treden houdt Booy vast aan de ploeg die twee weken geleden Ro­da JC verraste. De opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter