Te nat voor voetbal

De Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo is na twintig minuten spelen gestaakt als gevolg van hevig noodweer. Regen, hagel en onweer maakten een fatsoenlijk wedstrijdverloop onmogelijk in de Adelaarshorst.
Al na één minuut en één schot van Xander Houtkoop dirigeerde scheidsrechter Tom van Sichem beide elftallen richting de kleedkamers doordat de weergoden boven de Adelaarshorst scheutig met regen, hagel en bliksemschichten strooiden.
Nadat de buien verder waren getrokken en Van Sichem had geconstateerd dat de bal nog voldoende rolde op de doorweekte grasmat, werd de wedstrijd na een klein half uur alsnog hervat. Droog bleef het echter allerminst in Deventer en naarmate de wedstrijd vorderde werd het spelbeeld meer en meer bepaald door glijpartijen en ballen die doodvielen in de plassen op het veld. Met twintig minuten op de klok nam arbiter Van Sichem het enige juiste besluit door de wedstrijd opnieuw te staken, maar dit keer definitief.
Foeke Booy repte over een wijs be­sluit.  "Het was jammer voor ons, want we zaten goed in de wed­strijd", sprak de trainer. "We hadden besloten om Marnix Kolder door de lucht aan te spelen en de bal vaak achter de verdediging van Heracles te spe­len. Dat liep best goed. Maar op een gegeven ogenblik was het niet meer verantwoord om verder te gaan. De scheidsrechter ging fluiten op basis van de toestand van het veld. Hij kende bijvoor­beeld de voordeelregel niet toe, omdat hij risico’s wilde vermij­den. Dan wordt het verstandig om te stoppen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter