Bekeren bij Excelsior met aangepaste defensie

In zijn speur­tocht naar de juiste balans in zijn ploeg heft Foeke Booy beslo­ten om zijn oude defensie in ere te herstellen. Jop van der Linden keert terug als centrumverdediger, terwijl Xandro Schenk naar de posi­tie van linksback verkast. Go Ahead Eag­les zal proberen vanavond in Rot­terdam zelfvertrouwen te tanken in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Jupiler Leagueclub Excelsior (aan­vang 20.45 uur).
Van der Linden genoot zijn laatste speelminuten op zaterdag 28 sep­tember in de uitwedstrijd tegen Ajax (6-0 nederlaag). Sindsdien speelde Schenk in het hart van de defensie en Mawouna Amevor als linksback. "Ik ben nog steeds op zoek naar de juiste samenstelling, om meer balans in de ploeg te krij­gen",
erkent Booy.
In het uitduel met NAC (5-0) werd zaterdag duidelijk dat Go Ahead Eagles best goed kan voetballen, maar stabiliteit mist. "Wij werden puur afgebluft op karakter. Uit het niets werd het toen 1-0. Op zulke momenten moeten we niet in de war raken, maar weerbaarheid to­nen. Zoals in de thuiswedstrijd te­gen Feyenoord ”
Gek genoeg laat Booy het elftal verder intact. Dat betekent dat Xander Houtkoop dus op bank zal beginnen en de tegenvallende Godee weer mag starten. Omar Kavak liet enkele trainingen schieten deze week, maar de aanvaller is fit genoeg om af te reizen naar Rotterdam. De opstelling:
 

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter