Wederom spektakelstuk in de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft door een spectaculaire 4-3 overwinning op NEC afstand genomen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. De Deventenaren gingen met een 3-0 voorsprong de rust in, lieten de Nijmegenaren terugkomen tot 3-3, maar kwamen via een eigen doelpunt van Alireza Jahanbakhsh in de slotminuut alsnog aan de winnende treffer.
In de eerste helft speelde Go Ahead Eag­les de bezoekers met sprankelend combinatievoetbal totaal over­hoop. Binnen het halfuur stond het al 3-0. De ene treffer was nog fraaier dan de andere. De kiezel­harde knal van Deniz Türüç uit een vrije trap, het vernederende intikkertje van Xander Houtkoop na de afgemeten voorzet van Jar­chinio Antonia, die uiteindelijk zelf de derde voor zijn rekening nam na een flitsende demarrage. Maar opmerkelijk genoeg kwam NEC na rust nog sneller weer op gelijke hoogte. Go Ahead Eagles was de kluts ineens volledig kwijt en leek rijp voor een ontluisterende nederlaag.
Joey Godée leek de matchwin­naar, maar bleek bij nader inzien de dichtstbijzijnde getuige à char­ge van het laatste doelpunt. De on­gelukkige NEC’er Alireza Jahan­bakhsh had de bal in eigen doel gegleden. "Het maakt niet uit wie de goal gemaakt heft", sprak Godée. "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. We had­den de trekker veel eerder en veel vaker over moeten halen. Dan hadden we met 5-0 gewonnen.”
Trainer Foeke Booy zag ook tot zijn verbijstering dat er angst in zijn ploeg sloop. „We leunden te veel op de voorsprong en gingen achteruit in plaats van vooruit lo­pen" constateerde hij. "Daarmee riepen we de problemen over ons­zelf af. De spelers verdienen er wel een compliment voor dat ze tot het einde bleven knokken. Ge­lukkig staan we nu wat steviger in de middenmoot.
Je moet wel leren dat als je in zo'n riante positie zit, dat je wel soeverein een wedstrijd moet uit kunnen spelen en niet achteruit moet gaan lopen en de ruimtes te groot laten worden. En anderzijds in balbezit vooruit blijven voetballen en initiatieven nemen, ook in het middenveld namen we net te weinig initiatieven die we in de eerste helft veel meer en beter hadden. Uiteindelijk naar het einde toe wel verdiend gewonnen, want we hebben een geweldige eerste helft gespeeld. Dat staat als een paal boven water."