Geen Türüç in kraker tegen Feyenoord

Go Ahead Eagles kan tegen Feyenoord niet beschikken over Deniz Türüç. De middenvelder is ziek en start zeker niet in de basisopstelling. Dat de ziektekiemen vat hebben gekregen op Türüç is volgens Booy de prijs die een topsporter voor zijn inspanningen moet beta­len. "Deniz is ziek", Aldus Foeke Booy. "Deniz heeft een pittige perio­de achter de rug, met wedstrijden van het Nederlandse beloften­team. Het was een mooie ervaring voor hem en hij heeft ze goed doorstaan. Maar als topsporter ben je nu eenmaal kwetsbaar. Het is voor hem onmogelijk om te spe­len, want tegen een ploeg als Feye­noord moet je in topvorm zijn."
Trainer Foeke Booy: ‘Deniz is ziek. Hij heeft ook een behoorlijk intensieve week achter de rug bij de beloften van Oranje. We hoorden positieve geluiden over hem van de bondscoach en zelf hebben we hem ook aan het werk gezien. Voor Deniz was het een mooi meetmoment, wat betreft belastbaarheid, de snelheid waarmee alles op de training gaat. Zoiets vergt wat van een speler, maar hij heeft wel weer een paar stapjes in zijn ontwikkeling gemaakt. Alleen, voor een wedstrijd tegen Feyenoord moet iedereen top zijn."
Lambooij lijkt zijn meest logische vervanger voor Türüç. Doke Schmidt is in vergelijking met de laatste wedstrijd weer hersteld bij de Deventer ploeg. In de defensie gaat trainer Foeke Booy dan ook mogelijk wat wijzigen tegen Feyenoord.
Booy wil Feyenoord-trainer Koe­man niet wijzer maken dan hij is. "Het plan ligt klaar." Mogelijk ook dat Godee start in plaats van Houtkoop. Maurice de Ruiter begint op de bank. De mogelijke opstelling:
De laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord leverde twee jaar geleden een overwinning op in de KNVB-beker. "Dat zal misschien nog wel iets meespelen", aldus Booy. "Dit is een andere wedstrijd en wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Zeker met onze eigen fans en dan hopen op bonuspunten." Go Ahead Eagles is bezig aan een sterke reeks in thuiswedstrijden. De laatste nederlaag in de Adelaarshorst dateert van vorig jaar oktober.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter