Booy maakt het elftal niet beter

De aanwezigheid van cultheld Kingsley Obiekulu tussen de supporters heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond in Breda bepaald niet geïnspireerd. De Deventer ploeg verloor op beschamende wijze van NAC: 5-0.
Ontluisterend was vooral het gehannes in de verdediging. Zelfs doelman Eloy Room deelde in de malaise. De offday van de verdedigers werd bepaald niet gecompenseerd door het optreden van middenvelders en aanvallers, want ook zij bleven ver onder de maat.
Foeke Booy wijt dat aan een ge­brek aan ervaring in de eredivisie. De trainer rept over naïviteit, vindt dat zijn verde­digers brutaler moeten ingrijpen."Dit was een heel vervelende, na­re avond", sprak hij. "Een harde les die we moeten ondervinden om er beter van te worden."
Misschien is de les juist dat Go Ahead Eagles dóór de ervaringen in de eredivisie mentale schade heeft opgelopen. De ploeg heeft allengs de onbevangenheid verloren waar­mee het in het begin van de com­petitie zo fris en fruitig voetbalde. Beetje bij beetje sijpelde het zelf­vertrouwen weg.
Foeke Booy kan dit ook zichzelf verwijten. Tijdens de wedstrijd grijpt hij niet in. Zijn wijzigingen in de ploeg van de laatste weken moe­ten ook als mislukte experimen­ten worden beschouwd. Joey Godée is een heel goede voetbal-l­er, die vorig jaar bij AGOVV  excelleerde als nooit tevo­ren. Maar hij is geen schim meer van de uitblinker die hij toen was. Erik Falkenburg is een gesle­pen voetballer, maar na zijn komst lijkt het evenwicht op het middenveld verstoord. En de vele veranderingen in de verdediging hebben al helemaal het gewenste effect niet gesorteerd
Het is zeker het overwegen waard om de ploeg te herstellen die koning werd van de voorbereiding en frank en vrij voetbalde in de eredi­visie. Xandro Schenk weer gewoon als linksback laten spelen, Lars Lam­booij erin voor het evenwicht op het middenveld en Xander Hout­koop terug laten keren als links­buiten. Die formatie heeft aange­toond dat Go Ahead Eagles genoeg kwa­liteit heeft voor de eredivisie
De enige gelegenheid waarbij de fans van Go Ahead Eagles nog konden juichen was de invalbeurt van Joey Suk in de 78ste minuut. Ook bleven de supporters tot het eindsignaal 'Obiekulu' roepen en juichten zij de spelers zelfs na de wanprestatie nog toe.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter