Een complete blackout na rust in de Arena

Go Ahead Eagles hield gisteravond tot de 49ste minuut knap stand in de Arena tegen landskampioen Ajax. Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Eloy Room, die met enkele knappe reflexen en in een één tegen één met Victor Fischer heer en meester bleef, was het nog steeds 0-0. Een kopbal van Kolder werd van de lijn gehaald door Poulsen en wellicht had de bal op de stip gekund na een overtreding op de fris spelende Falkenburg.
Na rust veranderde alles in koud vijf minuten. Een eigen doelpunt van Job van der Linden leidde een horror-fase in die vier tegentreffers opleverde. Het werd uiteindelijk 6-0, waarbij Erik Falkenburg, Deniz Turuc en Xandro Schenk de gele kaart kregen. Lichtpunt was het sterke invallen van Joey Godee.
Met name verdediger Jop van der Linden zal hoogstwaarschijnlijk niet al te best hebben geslapen zondagnacht. "Natuurlijk baal ik daar flink van”, sprak de hoogblonde cen­trumverdediger. "We gaven in de eerste helft veel weg, maar gingen toch met een goed gevoel de rust in omdat het nog 0-0 stond. Als je dan vervolgens op zo’n manier op achterstand komt en het daarna helemaal uit handen geeft, is dat wel pijnlijk"

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .