Oppermachtig bij RKC met hattrick Falkenburg

Erik Falkenburg maakte zaterdag drie van de vier doelpunten van Go Ahead Eagles in het gewonnen uitduel met RKC (4-1).
Toch had hij meer lovende woorden over voor de prestatie van zijn spits Marnix Kolder die het andere doelpunt maakte. "Hij was vandaag een geweldige speller", aldus de AZ-huurling. "Het was een heerlijke avond en we hebben als team goed gespeeld", analyseerde Falkenburg. "En als we het even niet wisten dan konden we de bal altijd bij Kolder kwijt.". Marnix Kolder maakte de vierde goal uit een strafschop. Denzel Slager redde in de slotfase de eer voor de thuisclub.
"Van zo’n wedstrijd word je als buitenspeler gelukkig. Dat er ge­scoord wordt na jouw voorberei­dende werk, daar doe je het voor.” Maar hij had ook puntjes van kri­tiek. "Eigenlijk hadden we nog va­ker moeten scoren en ook aan mijn afwerking kan nog veel ver­beterd worden. Maar het is vooral balen van die tegengoal vlak voor tijd."
De manier waarop Go Ahead Eagles RKC – buiten de twintig minuten voor rust om – kleuren­blind speelde, was zeer overtui­gend. Het spelplezier droop er weer met liters tegelijk van af. Niet blauw-geel, maar rood-geel heerste in het Mandenmakers Sta­dion, waar de Deventer aanhang de Waalwijkse supportersschare op de tribunes eveneens over­stemde. "Het lijkt wel Comedy Capers", duidde een RKC-suppor­ter het spel van zijn cluppie met enig cynisme, terwijl de Deventer aanhang aan de overkant al zin­gend en vol trots de rood-gele vlaggen liet wapperen.
"Ik denk dat we weer een duidelijk standpunt kenbaar hebben gemaakt" onderstreepte Antonia. "We spelen verzorgd voetbal met erg veel lef. En dat we inWaalwijk met 1-4 kunnen winnen, terwijl het ook 1-6 had kunnen zijn, zegt veel. Wij zijn geen grap in de eredivisie, ik denk dat iedereen dat nu wel doorheeft.”
"Handhaving is in ieder geval wat we willen. Maar uiteindelijk proberen we voorronde Champions League te halen", zei Booy gekscherend voor de camera van de NOS.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter