Overwinning blijft uit tegen 10 van Cambuur

Go Ahead Eagles is er in de derde thuiswedstrijd van het seizoen niet in geslaagd om sc Cambuur te verslaan: 0-0. Ondanks dat de Deventenaren de gehele tweede helft met een man meer speelden - Cambuur-speler Martijn van der Laan kreeg in de 43ste minuut de rode kaart - bleef de 0-0 de hele wedstrijd op het scorebord staan.
In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Na 26 minuten kwam de thuisploeg met de schrik vrij toen Leeuwin namens de Friezen tegen de paal kopte. Even later keerde het aluminium ook de inzet van Schmidt die een grote kans had Go Ahead Eagles op voorsprong te zetten. Scheidsrechter Janssen trok maar liefst vier gele kaarten in de eerste helft en moest zelfs de rode kaart trekken na een nare overtreding van Van der Laan op Houtkoop.
Met een man meer waren de beste kansen in de tweede helft voor Go Ahead Eagles. Zo ging een schot van Falkenburg rakelings naast. De grootste kans in het tweede bedrijf was van Van der Linden, zijn schot werd van de lijn gehaald door Bijker. Ook invaller Jeffrey Rijsdijk had nog een grote kans voor de overwinning, maar raakte de paal. Toch ontbrak de scherpte bij de ploeg van trainer Foeke Booy, dat dus niet wist te scoren tegen de tien van SC Cambuur
Door de trage spelopbouw slaag­den zij er echter nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Go Ahead Eagles hield voortdurend het eenrichtingsverkeer naar het vij­andelijke doel op gang, maar ging daarbij veel te omzichtig te werk. Het was een aaneenschakeling van slordige passes, postbodevoet­bal van spelers die de bal veel te lang aan de voet hielden, en van risicoloze tikkies opzij in plaats van verrassende steekpasses in de diepte. Als de bal dan eindelijk voor de pot kwam, kon Cambuur doorgaans betrekkelijk eenvoudig voor opruiming zorgen. Toch lag er in de doelpuntloze remise wel een primeur voor de Deven­ter ploeg verscholen: voor het eerst dit seizoen hield het de ‘nul’.
"Daar was ik me al vrij snel van bewust”, bekende Jop van der Lin­den in de catacomben van De Adelaarshorst. "Altijd lekker voor een verdediger, maar natuurlijk overheerst de teleurstelling. We hadden deze wedstrijd moeten winnen. We hebben de kansen gehad en er kei­hard voor gewerkt om de overwin­ning binnen te slepen. Het is be­langrijk dat we tegen een concur­rent in ieder geval niet hebben verloren. En dat je de ‘nul’ houdt is leuk, maar tegen tien man
moet je deze wedstrijd gewoon winnen. Klaar. We pro­beerden het via de zijkanten, maar kwamen er maar moeilijk doorheen. Dat heeft SC Cambuur goed gedaan, maar wij hadden ze kapot moeten spelen.”

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .