Godee nog op de bank in Alkmaar

Trainer Foeke Booy kan voor de uitwedstrijd van komende zondag in Alkmaar tegen AZ beschikken over een nagenoeg voltallige spelersgroep. Met uitzondering van Kevin Spanjaard (gescheurde kruisbanden) is iedereen fit. Er valt dus wat te kiezen voor de trainer, al lijkt het er op dat dezelfde elf spelers die twee weken geleden begonnen tegen RKC Waalwijk het vertrouwen krijgen.
"Ik ga niet wisselen om het wisselen”, aldus Foeke Booy. Dat betekent dat zondag Doke Schmidt weer de voorkeur krijgt boven Mawouna Amevor. Ook aanvaller Joey Godee is fit. Hij speelde vorige week negentig minuten in een oefenduel met Vitesse. Foeke Booy ziet in hem toch een basisspeler op de linkervleugel. Dit zou dan ten koste gaan van Houtkoop of Antonia. "Godee kan heel slim tussen de li­nies spelen en goed ruimte ma­ken voor de back om op te ko­men”, analyseert Booy. De verwachte opstelling:
Booy verwacht dat AZ zijn ploeg onder grote druk zal zetten teneinde een vroege goal te kunnen maken. Daarna zou de ploeg uit Alkmaar de wedstrijd via de counter kunnen beslissen. "AZ heeft fysieke kracht, veel loopvermogen en een kwalitatief goede ploeg. AZ kan razendsnel omschakelen en kan ook heel geduldig spelen. Ik verwacht dat AZ vanaf het begin druk zal zetten en wil proberen snel te scoren. Ik ben erg benieuwd hoe mijn ploeg zal acteren", aldus Foeke Booy. "Als we in Alkmaar een gelijkspel halen, doen we het heel goed."
Trainer Gertjan Verbeek van AZ verwacht een lastig duel. "Er heerst daar een begin­nersgeest, ze voetballen frank en vrij. Het is belangrijk dat wij dezelf­de teamspirit aan de dag leggen." De Alkmaarders kregen een stevi­ge wake-upcall in de oefenwed­strijd deze zomer. "Toen zijn we veel te tam begon­nen en werden we volkomen te­recht met 3-0 verslagen."
Het wordt morgen voor Verbeek een weerzien met Erik Falkenburg, die onder hem nooit een basis­plaats wist te veroveren. De mid­denvelder onderscheidde zich twee weken geleden met drie goals in het duel met RKC. "Toen heb ik hem een sms gestuurd om hem te feliciteren. Hij stuurde een berichtje terug om me netjes te bedanken voor de periode die hij hier had. Omdat zijn contract af­loopt, komt hij niet meer bij ons terug. Erik is een prima jongen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter