Doorbekeren na winst op DVS'33

Go Ahead Eagles heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg speelde niet overtuigend, maar won wel van hoofdklasser DVS'33.
Joeri Schroyen werd voor rust met direct rood van het veld gestuurd, maar desondanks won de Go Ahead Eagles vrij eenvoudig met 0-3.
"Ik speelde best wel goed," aldus Schroyen. Hij kwam bij de zijlijn in aanraking met zijn tegenstander Akla, die daarop gretig ter aarde stortte. De linkervleugelverdediger had de pech dat hij op het bewuste moment de laatste verdediger was tussen de Ermelose aanvaller en de goal van doelman Eloy Room. "Er kwam een diepe bal en ik raak 'm aan. Maar kijk de beelden er maar op na, hij raakte mij eerst. Ik ben in elk geval blij dat we een ronde verder zijn."
Het duel begon goed voor de gasten uit Deventer, want al na acht minuten maakte Falkenburg de 0-1 uit een snelle aanval. Na wat kansen voor de thuisploeg zorgde Doke Schmidt acht minuten voor rust voor de tweede treffer.
Go Ahead Eagles raakten zo af en toe in de Ermelose kookpot behoorlijk oververhit. De onervaren  arbiter Van den Heuvel gaf Go Ahead Eagles maar liefst vijf kaarten, waarvan een rode voor Joeri Schroyen en vier gele, voor respec­tievelijk Jop van der Linden, Mar­nix Kolder, Joey Godée en Erik Falkenburg. De laatste mocht blij zijn dat hij ook geen rode prent kreeg. Nadat hij zijn hoofd naar voren had gestoken, ging de goed acterende Henk Baum als de ble­ke dood van Pierlala naar het gras. Een domme actie van Falkenburg, gevolgd door verwerpelijk gedrag van de Ermelose rasacteur.
In de slotfase van de wedstrijd werd nog maar eens aangetoond dat oefening kunst baart. Jop van der Linden, die dit seizoen gere­geld op het nemen van een direc­te vrije trap traint, krulde de bal magistraal in de verre hoek.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .