Op naar eerste uitzege ooit bij Ajax

Go Ahead Eagles kan zaterdagavond geschie­denis schrijven. Want van de 28 eerdere ontmoetingen in Amster­dam heeft de Deventer ploeg er in de eredivisie nog nooit eentje ge­wonnen. Sterker nog, Ajax be­schikt met alle thuiszeges op Go Ahead Eagles over de langste winstreeks tegen een andere team op het hoogste niveau.
Als Go Ahead Eagles ooit een uitduel met Ajax kan winnen, lijkt het wel vanavond. De landskampioen is uit vorm en won moeizaam haar thuisduels. Toch vindt trainer Foeke Booy dat een gevaarlijke constatering. "Ik zie Ajax eerder als een roofdier dat op zoek is naar herstel”, aldus Booy. "Maar wij hebben natuurlijk geen zin om mee te werken aan die wederop­standing. We zullen brutaal en ge­concentreerd moeten spelen, net zoals we gedaan hebben in de uit­wedstrijd tegen PSV.”
Foeke Booy denkt Ajax pijn te kunnen met dezelfde elf spelers als in de afgelopen weken. Dat betekent dat de buitenspelers Xander Houtkoop en Jarchinio Antonia, die beiden een verleden hebben bij Ajax, de voorkeur krijgen boven Joey Godee. Joeri Schroyen is na het bekerduel ge­schorst. Er zijn daarom ook geen verrassingen te verwachten in de opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter