Wedstrijd bij Telstar snel beslist

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een 1-3 zege geboekt bij Telstar. De ploeg van trainer Erik ten Hag velde in de eerste twintig minuten van de wedstrijd het vonnis over de Noord-Hollanders.
 In de 14e minuut zette Kolder de Deventer ploeg op een 0-1 voorsprong. Krap drie minuten later verdubbelde Promes de score: 0-2. Isoufi zorgde na ruim een half uur nog wel voor de aanluitingstreffer: 1-2, maar verder kwam Telstar niet. In de 63e minuut maakte de Houtkoop de verlossende 1-3.
Hoewel dat soms met hangen en wurgen ging, was het niet minder vermakelijk. Telstar speelde het laatste halfuur va banque en dat zorgde nog voor een aantal hachelijke momenten. Met een scrimmage die zeker dertig seconden duurde als hoogtepunt. Het leverde behal­ve een hoop sensatie niets op voor de thuisploeg. "In die fase constateerde ik toch wel wat te­kortkomingen. Die moeten eruit als we mee willen doen om de prijzen’’, blikte Ten Hag terug. "Maar ik ben trots op de manier waarop we deze wedstrijd gewon­nen hebben. Daaraan kun je zien dat deze jonge groep stappen heeft gezet."
Vermeldenswaardig was dat trainer Erik ten Hag vlak voor tijd nieuweling Lion Kaak zijn eerste minuten gunde. Go Ahead Eagles staat na de uitoverwinning op een zesde plek in de competitie.