Kraken van het Sparta systeem

Xander Houtkoop keert vanavond in de topper tegen koploper Sparta terug in de basis van Go Ahead Eagles. De topscorer miste vorige week vanwege een schorsing het duel met Excelsior. Trainer Erik ten Hag beschikt over een nagenoeg complete selectie. Alleen Jan Kromkamp en Michel Gerritsen Mulkens zijn niet inzetbaar.
Go Ahead Eagles zint op revanche tegen de koploper uit Rotterdam. “We zijn tegen elke tegenstander de bovenliggende partij geweest, behalve tegen Sparta'', stelde Erik ten Hag. In de eerste seizoenshelft was Sparta met 3-0 te sterk voor de Deventer ploeg.
"Ik ben blij met een ervaren scheidsrecht­er Ruud Bossen",  aldus Ten Hag. 
 Volgens hem wordt dat een clash tussen twee speelstijlen. Zijn ploeg streeft naar verzorgd positiespel, terwijl koploper Sparta voor ‘powervoet­bal’ kiest. "Ze hebben een tomelo­ze inzet en spelen op en soms over het randje. Provoceren hoort daar ook bij, maar dat is tegelijker­tijd één van de redenen waarom ze zo hoog staan."
 Op voorhand mag je verwachten dat Bossen zich in dergelijke ge­vallen minder snel van zijn stuk laat brengen, dan de broekies die doorgaans de leiding hebben in de eerste divisie. Maar bovenal moet Go Ahead Eagles er voor zorgen dat het zichzelf niet uit de tent laat lokken, mochten zulke situa­ties zich voordoen. De verwachte opstelling:

 
Bij Sparta is de centrale verdediger Robert van Boxel is  de vervanger van de geschorste Gijs Luirink. Koploper Sparta heeft in de laatste vier duels slechts een keer weten te winnen, maar zag door het faillissement van SC Veendam concurrent MVV weer op 6 punten achterstand komen. Go Ahead Eagles speelde in februari gelijk tegen de failliete ploeg en steeg naar de zesde plek.
Het Volendam en Helmond Sport zijn nu de naaste belagers van Sparta. Go Ahead Eagles moet voor een vijfde plek kijken naar Cambuur, de tegenstander van maandag, En de Graafschap en MVV, die elkaar vrijdagavond treffen. Na maandag speelt Go Ahead Eagles nog drie wedstrijden. Allemaal in de Adelaarshorst tegen respectievelijk MVV, Eindhoven en Volendam.


 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter