Koploper Sparta verslagen In de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de strijd om de titel in de Jupiler League weer spannend gemaakt. De Deventer ploeg won vrijdagavond met 3-2 van koploper Sparta.
Sparta kreeg in de openingsfase een aantal goede kansen, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Eerst was het Marnix Kolder die de bal na een snelle uitbraak listig wist af te ronden. Twee minuten later schoot Xander Houtkoop fraai binnen, 2-0.
In het tweede bedrijf maakte Sparta de tweestrijd weer spannend. Sandro Calabro profiteerde van wanorde in de Deventer defensie. Niet veel later tilde Go Ahead de marge weer naar twee uit een strafschop. Quincy Promes schoot de bal overtuigend in de bovenhoek. Sparta legde zich nog niet neer bij die achterstand en kwam in de 69ste minuut terug via invaller Roald van Hout, 3-2. In de slotfase kreeg Sparta ook nog een aantal kansen, maar de thuisploeg hield met veel moeite stand, 3-2.
Go Ahead Eagles stijgt door de overwinning naar plek vijf. Mocht het falliet geachte Veendam wegvallen uit de competitie staat Go Ahead Eagles zelfs op een vierde plek. Vijf punten achter de dan overgenome koploper Helmond Sport.