Lekker weer gewonnen tegen Excelsior

Go Ahead Eagles heeft maandagavond een simpele overwinning geboekt op Excelsior: 4-1. In de Adelaarshorst werden de bezoekers uit Rotterdam met 4-1 verslagen
Go Ahead Eagles sneed na dik twintig minuten voor het eerst dwars door het hart van de Kralingse defensie. Spits Marnix Kolder gebruikte zijn lichaam goed en stelde Quincy Promes in staat om de 1-0 te laten aantekenen. De middenvelder maakte er voor de rust ook nog 2-0 van. Hij benutte een strafschop nadat Sjoerd Overgoor in het vijandelijke strafschopgebied onreglementair werd gestuit door Excelsior-verdediger Sander Fischer.
In het tweede bedrijf gooide Go Ahead Eagles binnen de minuut in het slot. Cas Peters tekende met een droge knal voor de 3-0. Sander Fischer deed nog wat terug namens Excelsior, maar toen hij even later de bal ook in eigen doel werkte na een schot van Marnix Kolder was het duel helemaal beslist, 4-1. Daarna kreeg Go Ahead Eagles nog veel mogelijkheden, maar met name Türüc en Kolder waren niet scherp. Het bleef bij 4-1.
Omar Kavak maakte na anderhalf jaar zijn debuut in het shirt van Go Ahead Eagles. De aanvaller die overkwam van SVZW uit Wierden was geruime tijd geblesseerd