Ongelukkige nederlaag bij FC Emmen

Go Ahead Eagles heeft vrijdag de zevende nederlaag van het seizoen geleden. Laagvlieger FC Emmen was in eigen huis te sterk voor de Deventer ploeg, 2-0.  De Drenten benutten twee van de weinige kansen de ze kregen, terwijl de gasten – met name voor rust – een groot aantal mogelijkheden onbenut lieten.
De openingsfase was voor Go Ahead Eagles. De Deventenaren kregen via Cas Peters en Marnix Kolder grote kansen in het Drenste vijfmetergebied, maar faalden jammerlijk. Clubtopscorer Xander Houtkoop was met een afstandsschot nog het dichtste bij de openingstreffer: hij mikte de bal tegen de lat. Daarna ebde het goede spel langzaamaan weg. Hoewel FC Emmen er ook niet in slaagde echt gevaarlijk te worden, kwamen de gastheren kort voor de pauze wel op voorsprong. Eldridge Rojer profiteerde van halfslachtig Deventers ingrijpen.
Go Ahead Eagles drong na de rust aan, maar doordat het in een te laag tempo speelde creëerde het niet bijster veel. Na een klein uur mikte Quincy Promes de bal nog tegen de paal en ook invaller Guyon Philips liet zich nog gelden. Dat gold ook voor Houtkoop. Zij het in negatieve zin: hij kon drie minuten voor tijd inrukken nadat hij oud-Eagle Said Bakkati onderuit schoffelde. In de vijf minuten blessuretijd verdubbelde Marvin Wijks na een counter de score naar 2-0.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .