Wedstrijd tegen Cambuur kent twee gezichten

Go Ahead Eagles is ook in zijn vierde competitiewedstrijd ongeslagen gebleven. Thuis tegen SC Cambuur werd in een goedgevulde Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld in een wedstrijd,. Het was een duel met twee gezichten. De thuisclub liet de Friezen in de eerste 35 minuten allen hoeken van het veld zien, maar misten teveel kansen. Daardoor kon Cambuur, na rust de betere ploeg, alsnog een punt uit het vuur slepen.
Go Ahead Eagles was voor rust oppermachtig. Cambuur werd continu onder druk gezet en met vlotte combinaties een aantal keer compleet zoek gespeeld. Dat resulteerde in zeker vier grote kansen en slechts één treffer. Daar had Go Ahead Eagles ook nog eens Friese hulp bij nodig. De lange Tim Bakens veroorzaakte in de 27ste minuut een penalty in een poging Xander Houtkoop te stuiten. Middenvelder Joey Suk liet vanaf elf meter de 1-0 aantekenen.
Go Ahead Eagles verzuimde het karwei vroegtijdig af te maken. En ondanks de Deventer suprematie had Cambuur-spits Michiel Hemmen op slag van rust zomaar voor de onverdiende 1-1 kunnen zorgen. Hij miste oog-in-oog met doelman Marsman, maar verschalkte hem twintig minuten voor het eindsignaal wel. Go Ahead Eagles slaagde er bij lange na niet in om het hoge, maar energieverslindende niveau van voor de pauze te benaderen en moest genoegen nemen met een punt.