Punten halen tegen Den Bosch is hard nodig

Erik ten Hag geeft vrijdag in het duel met FC Den Bosch zijn basisteam de kans om zich te revancheren van de nederlaag op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam, 3-0. Afgelopen dinsdag werd er nog door de reserves geoefent tegen Oene in Berkum (4-1).
Ten Hag ziet geen noodzaak om zijn formatie te wijzigen en verwacht dat zijn ploeg goed zal reageren op de nederlaag bij Sparta. "De spelers weten nu hoe ze moeten antwoorden op een gewijzigde speelwijze van de tegenstander", aldus Ten Hag."Tot aan de 2-0 was ons spel heel acceptabel", aldus Ten Hag."' Go Ahead Eagles konden niet anticiperen op het feit dat Sparta al in een vroeg stadium een mannetje doorschoof. "De jongens hebben het probleem erkend. De spelers weten nu hoe ze moeten antwoorden op een gewijzigde speelwijze van de tegenstander.''
Bovendien was het pas de eerste competitienederlaag van dit seizoen, een beetje overdreven om de boel dan meteen op de kop te zetten. Helemaal met het spel van de eerste vier duels in het achterhoofd.
In de selectie van Go Ahead Eagles ontbreekt de langdurig geblesseerde Michel Gerritsen Mulkes. Routinier Jan Kromkamp is hersteld van zijn blessure maar zal nog een speelminuten maken. De opstelling:
Ook trainer Jan Poortvliet van FC Den Bosch wijzigt zijn elftal niet. Bart van Brakel en Joey Brock beginnen op de bank. Van Brakel moest tegen Excelsior wegens een blessure verstek laten gaan. Hij is nog steeds niet topfit. Ook de afgelopen week kreeg Poortvliet weer de ondersteuning van een mental coach. "In het moderne voetbal maak je overal gebruik van. Je werkt ook met spitsentrainers, keeperstrainers en looptrainers. Zo'n mental coach is een toegevoegde waarde", zegt Poortvliet. Voor Den Bosch is te hopen dat ze dit keer op tijd zijn. Vorig seizoen kwam de spelersbus 10 minuten voor aanvang pas aan.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter