Na bekersucces volgt kater in Sittard

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Fortuna Sittard ging de ploeg van trainer Erik ten Hag met 2-0 onderuit. De bezoekers uit Deventer begonnen erg slecht aan het duel en leken de zware bekerwedstrijd van VVV-Venlo nog in de benen te hebben.
In de elfde minuut kon aanvaller Patrick Nkoyi simpel de score openen, 1-0. In het restant was Go Ahead Eagles de betere ploeg, maar was het slordig in de afronding. Aziz Khalouta profiteerde in de slotfase in de omschakeling en bepaalde de eindstand op 2-0.
De Deventenaren speelden alleen het tweede deel van de eerste helft vrij aardig. Toen was Joey Suk na een corner van Jop van der Linden zelfs extreem dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet caramboleerde via lat, paal en doelman Ferhat Kaya caramboleerde de bal weer het veld in. Na de pauze drongen Go Ahead Eagles nog wel aan en kreeg nog wel kansen maar werden nooit echt gevaarlijk. Zo kon Kolder van dichtbij binnenwerken, maar had het vizier niet op scherp staan en schoot naast. Daarna werd een kopbal van Karami nog uit de doelmond verwijderd door Dreesen en keerde doelman Kaya van Fortuna inzetten van Suk en Antonia.