Spektakel, geblunder, vechtlust, penalty's en dan winnen

Go Ahead Eagles heeft de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Go Ahead Eagles versloeg VVV-Venlo in een echt beker spektakel na het nemen van strafschoppen (4-3). De wedstrijd kende een bizar scoorings verloop met een hoop geklungel achterin bij de club uit Deventer.
Al na vijf minuten kwam de ploeg uit de eredivisie op voorsprong. Linssen kon simpel binnen tikken na miscommunicatie tussen doelman Marsman en verdediger Van der Linden. Kort voor rust gebeurde dat opnieuw en ook dit keer profiteerde Linssen, hij kopte de tweede treffer voor VVV binnen.
Met nog dertien minuten voor de boeg dachten de bezoekers bij een 2-0 stand op rozen te zitten. Bryan Linssen bracht beide treffers op zijn naam. Go Ahead Eagles leek na een zwakke eerste helft reddeloos verloren.
Na de rust kwam de thuisploeg sterk terug. Jop van der Linden, die ook fout zat bij de twee Venlose treffers, maakte er echter 2-1 van, waarna aanvaller Joey Suk een verlenging afdwong. Daarin zorgde Uche Nwofor snel voor de 2-3, maar Marnix Kolder en weer Suk gaven Go Ahead Eagles een 4-3 voorsprong.
Door de zoveelste fout van Nick Marsman sleepte VVV er een penaltyserie uit, maar daarin ontpopte de Eagles-doelman zich toch als held door de beslissende penalty te stoppen. Na de beslissende redding van doelman Nick Marsman, die in de wedstrijd nog grote fouten had gemaakt, barstte het feest los in de Adelaarshorst.