Den Bosch in acht minuten geveld

In acht minuten tijd heeft Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst FC Den Bosch op de knieën gekregen. Lange tijd ging het gelijk op, maar de ploeg uit Deventer scoorde drie keer in korte tijd in de tweede helft. Daarmee heeft Go Ahead Eagles de eerste thuiszege van dit seizoen geboekt.
Xander Houtkoop opende de score in de 67ste minuut na een prima aanval met een hoofdrol voor spits Marnix Kolder. Die controleerde een hoge bal van achteruit voortreffelijk en stelde Jarchinio Antonia met een sublieme steekpass in staat Houtkoop te bedienen. Honderdtwintig tellen later liet Antonia zijn tweede assist aantekenen. Hij legde breed op Quincy Promes die met een droge schuiver voor 2-0 zorgde. Weer zes minuten gooide Houtkoop het duel definitief in het slot: 3-0. Den Bosch-trainer Jan Poortvliet probeerde het vervolgens het tij nog te keren door in een klap drie vers krachten in te brengen. Dat bleek zoals verwacht een wanhoopsdaad.